Turvallisemman tilan periaatteet

Noudatamme Folklandialla turvallisemman tilan periaatteita. Pyrimme siihen, että jokainen tulee kohdatuksi omana itsenään, eikä kenenkään tarvitse pelätä syrjintää tai häirintää. Siksi pyydämme kaikkia tapahtumaamme osallistuvia noudattamaan seuraavia periaatteita.

1. Olemme yhdenvertaisia ja moninaisia. Kaikilla on oikeus osallistua tapahtumaan. Sitoudumme syrjinnänvastaisuuteen ja antirasistisuuteen.

2. Emme oleta. Kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyoikeutta emmekä tee oletuksia esimerkiksi toisten sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta, perhesuhteista tai muusta henkilön taustaan liittyvästä syystä.

3. Jokaisella on oikeus osallistua. Annamme tilaa kaikille osallistua toimintaan. Kiinnitämme huomiota sanavalintoihimme, kohtaamme kaikki kunnioittavasti ja kannustamme mukaan osallistumaan.

4. Puutumme häirintään emmekä hyväksy vihapuhetta. Puutumme häirintätilanteisiin ja vihapuheeseen, kun sellaisia havaitsemme tai ne tulevat tietoomme. Tapahtumissamme ja toiminnassamme on mukana yhdenvertaisuusagentteja eli häirintäyhdyshenkilöitä. Heihin saa yhteyden Folklandialla joko puhelimitse tai viestillä.

5. Ihmettelemme yhdessä. Toiminnassamme on rento ote, kysymysten esittäminen ja erehtyminen on sallittua. Opimme kokemuksista.

Yhdenvertaisuusagentit

Folklandialla työskentelee yhdenvertaisuusagentteja. Jos havaitset tai kohtaat Folklandialla epäasiallista käytöstä tai häirintää, olethan yhteydessä yhdenvertaisuusagentteihin. Yhdenvertaisuusagentit kiertävät laivan eri pisteissä ja heidät tunnistaa keltaisista Minä autan - T-paidoista.